fredag den 22. oktober 2010

Billedkunstundervisning: 7

(Har du søgt på 'Global let's colour project', så klik HER.)

Gadekunst og urban identitet


Er du lærer og skal I køre et tværfagligt emne i samfundsfag og dansk om urban identitet og gadekultur, og mangler I en indfaldsvinkel? Savner du som billedkunstlærer inspiration til nye måder at gribe det store spørgsmål 'hvad er kunst?' an på sammen med dine elever? Vil du gerne tilbyde dine elever et forløb om grafitti, men er du lidt på udebane, hvad din viden om grafitti angår?

Søs og Christina står bag gadekunst-bloggen og formidlingstjenesten STREETHEART, der tilbyder undervisning for både børn og voksne.
STREETHEART har rykket deres undervisning væk fra de traditionelle museumsrammer for kunst- og kulturformidling og ud på gaden.

STREETHEART tager skoleelever med ud i byrummet og går på opdagelse efter gadekunst. Her er de på stop i Westend på Vesterbro ved et 'uofficielt' gadegalleri.
Foto: STREETHEART.

Her går de med deres egne ord på skattejagt med skoleelever, opdager gadekunsten og byens identitet i fællesskab og diskuterer spørgsmål som 'Hvad er kunst?'

De tilbyder dialogbaseret undervisning og workshops til skoleklasser helt ned til 3. klasse.

Søs og Christina er begge uddannet fra Københavns Universitet i Moderne Kultur og Kulturformidling og har i mange år været optaget af byens rum, med et særligt fokus på gadekunsten og dens betydning.

Læs meget mere på STREETHEART's hjemmeside på www.streetheart.dk
Nedenfor kan du se en række billeder fra STREETHEART's undervisning.

Læs et interview med dem her på bloggen, klik her (er under udarbejdelse).

Andre indlæg på min blog om kunst- og kulturprojekter i det offentlige rum:
Børn, vægmalerier og kulturel identitet
Global Let's colour-project
Fotografi i det offentlige rum

Foto: STREETHEART

Foto: STREETHEART

Foto: STREETHEART

FOTO: STREETHEART

Ingen kommentarer: