lørdag den 8. januar 2011

The quiet book - En billedbog om stilhed

The quiet book er sådan en lille fin perle af en billedbog - en af dem man gemmer og tager frem ved særlige lejligheder.

'There are many kinds of quiet

Quiet can be delicate.
Quiet can be thundering!
Quiet can be sweet and cosy,
and can most definitely help you fall asleep'.

Alle illustrationer er af Renata Liwski

The quiet book handler om stilhed. Hvad man ikke går og tænker over til hverdag er, at stilhed kommer i mange former, afhængig af hvor man befinder sig og med hvem.
Bogen er ikke overraskende indstillet til flere priser, omend jeg læste en anmeldelse et sted, hvor kritikken gik på, at børn ikke forstår lagene i de mange typer af stilhed. Sikke noget vrøvl, tænker jeg. Hvis der er noget, man kan erindre som barn, er det da netop de mange slags stilhed, der er illustreret i bogen. Børn har 'sanseradarer', der opfanger alle de små detaljer i tilværelsen på en intuitiv måde.


Teksten er skrevet af Deborah Underwood og Renata Liwski har illustreret. Et perfekt match. Både ord og billeder er delikate og afdæmpede. Renata Liwski har en fin blyantsstreg. Hun tegner søde, småbetuttede dyr, der har menneskelige træk. Der er intet moderne, 3D i skrigende farver over Renata Liwskis univers.

Makkerparret arbejder på en fortsættelse: The loud book - og jeg glæder mig allerede...


The quiet book er endnu en af de billedbøger der (endnu) ikke er oversat til dansk, men den kan erhverves på engelsk på Amazon HER.

Se meget mere af Renata Liwskis arbejde HER og HER.


Alle illustrationer er af Renata Liwski

Ingen kommentarer: