torsdag den 20. januar 2011

Inspirerende billedbogsinstallation

I det her indlæg kan jeg slå to fluer med eet smæk. Det skal både handle om Oliver Jeffers, en af mine yndlingsillustratorer, som jeg skrev om for nylig her på bloggen og om det skønne børnelitteraturhus i Newcastle - Seven Stories - som jeg har besøgt flere gange og skrevet en blogartikel om HER.

Oliver Jeffers har været forbi Seven Stories for at lave en installation over hans bog 'The incredible book eating boy'. En rigtig god bog, som har været oversat til dansk, men er udsolgt fra forlaget.

Illustration fra The incredible book eating boy, af Oliver Jeffers

Loftsrummet, der også fungerer som husets drama-, lege- og fortællerum i det syv etager høje hus med de fritlæggende loftsbjælker, er nu dekoreret med bøger, der hænger ned fra bjælkerne. Og en gruppe besøgende børn har lavet selvportrætter på bogsider, der hænger på væggene og i bøgerne.
Alle bøgerne fører lige hen til den store bogsluger dreng fra bogen, der spiser bøger som bolscher og bliver så klog så klog, at det en dag går galt.
Det er en vældig fin måde at integrere mødet mellem illustrator og børn.

Seven Stories handler om at bringe 'stories to life' og det er de gode til. De har løbende interaktive udstillinger over forfattere, illustratorer, temaer eller udvalgte bøger. De har den mest fantastiske boghandel, flere værksteder og en lille børnevenlig café. Man kan godt få gode ideer til undervisningen, skole- eller folkebiblioteket eller kulturhuset, hvis man mangler inspiration til nye måder at arbejde interaktivt med børnelitteratur.


Se denne lille film om installationens tilblivelse og læs evt. mit indlæg om Oliver Jeffers HER.


Ingen kommentarer: