torsdag den 20. januar 2011

The iPad generation

Først var der én på Youtube. Hun var et geni! Så kom der en til. Ok, så var de to genier. Nu vrimler det med dem. Genierne. Eller skal vi sige børn fra omkring to år, der kan betjene en iPad hjemmevant. Hvis man søger på Ipad og Kid på Youtube, vælter det op med videoer af børn, den ene yngre end den anden, der navigerer rundt på iPad'en med største selvfølgelighed. Faktisk i en grad så det virker som om forældrene konkurrerer om, hvem der har det yngste OG kvikkeste iPad-barn.

Skærmdump af pc-skærmen, når man søger på ipad og kid på Youtube.

Forældrenes ambitioner til side, man fristes til at kalde børnene The iPad Generation. Og hvad indebærer det så? Jo, de her børn tager hovedspring ind i en kompleks tankegang, der integrerer intuitiv og kognitiv tænkning i en legende tilgang (hvis de ellers får lov bare at lege af deres ivrige forældre, der ofte gerne vil lave en 3 minutters demonstrationsvideo af geniet).
Jeg ville skynde mig at anskaffe en iPad, hvis jeg arbejdede i en børnehave (velvidende institutionerne ingen penge har). Så kan alle børn få lov at blive 'genier', uden alt for ivrige forældre på sidelinjen.

Den her video kickstartede fænomenet og er set af mere end en million brugere. Den røg også ud her på bloggen i sin tid:Og her er en af de nyere videoer med en ualmindelig entusiastisk far, der har travlt med at vise alle sønnens evner på iPad'en:Og her er en far, der er mere interesseret i at vise iPad'ens anvendelighed set fra børnenes perspektiv. Han stiller primært børnene spørgsmål og giver dem tid til at afprøve de forskellige features, og han har klippet videoen sammen, som tydeligvis har taget mere end 6 minutter at optage. Dvs. den er optaget på børnenes præmisser.Nåh ja. Og den her kat er også et geni...


Ingen kommentarer: