onsdag den 19. januar 2011

Chara - tidsskrift om kreativitet, spontanitet og læring

Chara er et tidsskift for kreativitet, spontanitet og læring. Første tidsskrift udkom februar 2010. Der udkommer 4 tidsskrifter om året og de kan læses online her. Det er både lektorer, professorer, erhvervsfolk og kunstnere, der bidrager med artikler til tidsskriftet.

De skriver sådan her om sig selv:

  • Chara.dk er interesseret i brændfelterne mellem kreativitet, spontaneitet, læring, improvisation, billedkunst, dans, skuespil, lyrik, arkitektur, filosofi, videnskab og religion. Dette møde er i fokus og målet er at skabe en levende og gerne eksperimenterende italesættelse af skabelsens mange landskaber.

Og deres mål er:

  • at fremelske ny viden og erkendelse om kreativitet, spontaneitet og læring i mødet mellem kunst, filosofi, religion, pædagogik og videnskab
  • at skabe øget tværinstitutionel opmærksomhed og vidensdeling på dette felt.
  • at forskere, kunstnere, filosoffer og alle kulturinteresserede i Danmark og udlandet en inspirerende platform, som kan muliggøre udforskningen af nye ideer og praksisformer.

I 2010 satte Chara fokus på kreativitetens værensformer, kreativitetens praksis, kreativitet og læring og kreativitet i ledelse. (Klik på hver titel og du får en oversigt over artiklerne, som kan downloades).
Første nummer i 2011 sætter fokus på bl.a. kreativitet og køn, og kreativitet og kunst.


Jeg faldt over en lille artikel af designer Malene Høegh Bendtsen, der har skabt et 'Klatretræ' til brug i undervisningen ud fra budskabet 'Ud med passivitet, ind med leg og bevægelse'. Artiklen kan læses/downloades HER (tryk hvor der står PDF ARTIKEL på siden)

KLATRETRÆET er udviklet af Malene Høegh Bendtsen.
Her er hvad der står om hende på Chara: Malene Høegh er uddannet fra Designskolen Kolding med speciale i Industrielt design i 2008. Hendes fokus indenfor kunst og design har primært været på den skæve vinkel med mulighed for at påvirke både omgivelser og brugeren med et tvistet og stemningsfuldt design Hun er ansat som designer hos Design By Us, hvor hun arbejder med indretning, interiør og grafisk arbejde. Hun har tidligere samarbejdet med Tv2´s B&U afdeling og Parken omkring Bavian Rock 2009, været i praktik hos Bosch og Fjord, hvor hun bl.a. deltog i indretning af Ordrup skole i Gentofte, været i udveksling på Danmarks Designskole for Møbel og Rum samt deltaget i div. kunst og design-projekter.Tidsskriftet udgives med støtte fra Kulturministeriet.

Ingen kommentarer: