onsdag den 29. december 2010

Leg i arkitektur

Gaudi og Hundertwasser byggede organisk, legende arkitektur og blev berømte på det, men der er langt mellem arkitekter, der skejer ud og vender op og ned på byggetraditioner. Heldigvis er der nogle, der tør og der er nogle ret skæve bygninger imellem, hvis man kigger på de videoer jeg har fundet nedenfor!
Man kan diskutere om det altsammen er æstetisk s
mukt i traditionel forstand, men nu handler det her indlæg jo om leg i arkitektur og ikke om æstetik for æstetikkens skyld.
Jeg tror dét, den slags arkitektur kan - ud over at få os til at trække på smilebåndet og ikke tage tilværelsen så seriøst hele tiden - er at få os til at åbne øjnene og SE og forholde os til vores omgivelser.
To der har specialiseret sig i det område er Christina og Søs fra STREETHEART, der står bag den københavnske gadekunstblog af samme navn. Jeg vil kalde dem 'legespecialister'. De tilbyder også undervisning. Læs mere HER.

Her gik jeg og troede, at Kansas var sådan et tørt og humorforladt sted, men ikke desto mindre er denne bygning The Kansas City Library.

Jeg fandt billedet her på en blog, hvor ingen rigtig vidste, hvad det er for et hus eller hvor det ligger. Bedste bud var et sted i Kina i et nybyggerområde.





Ingen kommentarer: