lørdag den 21. maj 2011

'Vores værk' på Louisiana. Kunst af børn og unge.

I disse dage udstiller en række børn og unge deres parafraser over Manets og Picassos fortolkninger af ’Frokost i det grønne’ på Louisiana - side om side med de aktuelle udstillinger af David Hockney og Picasso. ’Vores værk’ hedder udstillingskonceptet. Nok er udstillingen lille, men den ér der og tænk at kunne bryste sig med at have udstillet på Louisiana i en alder af 10 år.

Udstillingen er blevet til på initiativ af Louisianas formidlingsafdeling, der ønsker tættere samarbejde med grundskoler og gymnasier, og samtidig arbejder på integrere kunsten på tværs af flere fag.

Manets 'Frokost i det grønne' fra 1863

En række pilotskoler har deltaget i projektet i Vores værk 2011 og resultatet kan altså ses i disse dage på Louisiana. Picassos fortolkning kan ses på Louisiana frem til d. 29. maj og flere af klasserne har taget udgangspunkt i et besøg på denne udstilling. Læs om baggrunden for projektet HER.

Picassos 'Frokost i det grønne' fra 1961

4.A på Hørsholm skole har i fællesskab fortolket Picassos version af Frokost i det grønne. De har valgt at dele motivet op i mindre dele og de har arbejdet med masonitplader i 3D, så de enkelte motiver træder ud af billedet.

4.A Hørsholm Skole

3.D på Trørødskolen var ikke så begejstrede for at gengive nøgne kroppe, men var mere optaget af maden. De ville gerne skabe en stemning af fødselsdag og valgte varmere farver for at vise at verden er blevet bedre og at folk nok er blevet mere glade. Klassen valgte at arbejde som tingfinderen Picasso og har derfor arbejdet med genbrugsmaterialer som plastikkasser, balloner, æggebakker og køkkenruller.

3.D Trørødskolen

8. klasses valghold i billedkunst på Ingrid Jespersen valgte at arbejde individuelt. Èn har arbejdet med papirklip, en anden med knapper, en tredje med tushstreg osv.

Valgholdet på Ingrid Jespersen

4.B på Langebjergskolen har valgt at lave et fælles værk, hvor de har arbejdet med at dele for- og baggrund op, så baggrunden er malet i akvarel og motiverne i forgrunden er lavet af ler.

4.B Langebjergskolen

2.A på Mørdrupskolen har også valgt at lave et fælles værk. De har tegnet en stor fælles skitse, som så er klippet ud i mindre kvadratiske felter, hvor hvert barn har fået én kvadrat at arbejde videre med. Til sidst er alle kvadrater sat sammen igen til et nyt billede.

2.A Mørdrupskolen

Og endelig havde Sankt Annæ Gymnasiums frivillige billedkunsthold arbejdet med en videoinstallation, som desværre ikke kan gengives her på bloggen.

Vores værk er et tilbagevendende koncept og Vores værk 2012 er allerede i gang. Ideen retter sig mod alle klassetrin, alle kan deltage. Når man har tilmeldt sig og har indsendt sit værk har man som klasse mulighed for at blive valgt ud som én af 10 klasser, der afslutningsvis får lov at udstille på Louisiana i 2012.

Vores værk 2012 tager udgangspunkt i ’Den store tommelfinger’ af César, der er infomøde på Louisiana d. 11. oktober 2011 fra 14-16.

Man kan læse mere om projektet HER.

Og tilmelde sig infomøde HER.

Ingen kommentarer: