søndag den 22. maj 2011

En billedbog om den kreative proces i kunstnerisk arbejde

Jeg vil i en række kommende indlæg sætte fokus på billedbøger, der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med kunst og kunsthistorie.

Art and Max, af David Weisner. Udkommet på ABC Forlag.

Første bog i temarækken er udkommet på ABC Forlag, titlen er ’Art og Max’ og David Weisner står bag både tekst og illustrationer. Bogen handler om kunstner-kamæleonen Max og det lille firben Arthur, der gerne vil lære at male.


Arthur er den disciplinerede kunster, der maler naturalistisk. Arthur er lille, nysgerrig og vender op og ned på alle malertraditioner til Max’ store frustration. Bogen handler om 'den kreative proces' og er samtidig på mange måder et indblik i kunsthistorien, fra den naturalistiske malertradition ti
l både impressionismen og ekspressionismen.


Max bliver undervejs i fortællingen pillet helt fra hinanden, helt bogstavligt i det han reduceres til en karikeret stregtegning og senere bare en krøllet streg, men alt ender godt - og forandret.


Bogen vil egne sig godt som oplæg i billedkunst til at tale om den kreative proces i det kunstneriske arbejde, forskellige kunsthistoriske perioder eller til en snak om hvad god kunst egentlig er.


Se også den inspirerende video nedenfor, hvor den prisvindende David Weisner fortæller om processen med bogens tilblivelse.

Og køb bogen HER.


Ingen kommentarer: