mandag den 8. august 2011

Kunst-gør-det-selv-bog med projekter for børn

Jeg er faldet over en DIY (Do it yourself) bog med projekter, man kan lave med børn i forskellige aldre. Enten derhjemme, i børnehaven, skolen eller på fritidshjemmet. Det er ellers ikke en af den slags bøger, jeg plejer at omtale her på bloggen, men Kid Made Modern fangede min opmærksomhed, fordi den tager udgangspunkt i en række modernistiske kunstnere fra tiden omkring 1950'erne: Alexander Calder, Charles og Ray Eames, Verner Panton og Paul Rand for at nævne nogle af de mest kendte medvirkende navne i bogen. Idéen er at lade sig inspirere af kunstnernes moderne, grafiske udtryk og bearbejde det i andre udtryk og materialer. På måder der appellerer til børn.


Det er en grafisk, indbydende og farverig bog med lækre fotos. Nem at gå ti
l, med både store og små projekter. Der er projekter med at flette bælter i tape (et yndet materiale i bogen), klippe farverige cirkler og sætte på rislamper, lave dekorative gardiner i papirclips og karton, dekorere brune papirsposer, bygge huse ud af papkasser, lave grafiske kartoffeltryk og meget mere.
Og så er der u
dviklet en hjemmeside til bogen, hvor man kan downloade skabeloner, se videoer og bestille bogen. Hjemmesiden kommer du til ved at trykke HER.

Nedenfor finder du et udpluk af billeder fra bogen og en video fra hjemmesiden.
Bogen kan du købe HER (udgivet på engelsk, men kan købes på Saxo).

2 kommentarer:

Prinsesse Suh sagde ...

Tak for det. Skal helt klart kigge naermere paa den naar jeg har mere tid!

Monica sagde ...

Hov, ser først din kommentar nu. Ja, gør det. du kan evt. kigge i mit eksemplar før du bestiller, men den er ikke så dyr :-)