fredag den 23. september 2011

Al magt til krusedulletegnerne

Hører du også til dem, der sidder og tegner krusedulletegninger, når du taler i telefon eller er til møde? Og som bagefter kigger ned på papiret og tænker 'gad vide hvad jeg tænkte på?'
Bare rolig, du er ikke alene. Du hører til en stor gruppe af mennesker, der formår at tænke kreativt og stimulere din hjerne på bedste vis.
Brug 5 minutter på at se hvorfor her på den her TED video:


3 kommentarer:

AB sagde ...

Tak for linket. Det er virkelig interessant at få et lidt mere akademisk positivt perspektiv på krussedulletegningerne. Har straks linket videre fra Billedguiden.

Monica sagde ...

Ja, jeg blev også helt glad for at krusedulletegninger bliver set i dét perspektiv :-).

Lotte Skadborg Hansen sagde ...

Tak for den! Den vil jeg fluks linke til.

Det er genkommende når man snakker med doodlere, at de er blevet mistænkeliggjort op gennem skolesystemet.

På mit arbejde - en pædagoguddannelse - indsamler jeg doodles og det er altså ret fantastiske ting, der strømmer ud af fingrene på folk i undervisningen og til møder. Og det er iøvrigt en ekstra vinkel på doodling - at de tegningerne der kommer ud af det, faktisk ofte er ret originale. - Og her er der en interessant forbindelse til et stream of consciousness-agtigt formsprog som man kan finde rigt repræsenteret indenfor outsider-art.
- Og i billedpædagogisk sammenhæng - at doodling er frit område i forhold til tegneblokering og angsten for det hvide papir.

Og - og -

Et par links til nogle gode artikler her http://vntlinks.blogspot.com/search/label/Doodles (særlig det første essay er fint)