lørdag den 5. juni 2010

Interaktiv udstilling med Bo Odgård Iversen

Hvis du trykker på nedenstående video, kan du se en udstilling, jeg har lavet i samarbejde med billedbogsillustrator Bo Odgård Iversen og min mand André Vallinas. Videoklippet er taget, da udstillingen kunne opleves på børnekulturhuset Nikolaj for børn i Kolding i marts 2010.

Udstillingen tager udgangspunkt i Bo Odgård Iversens kreative arbejdsproces i forbindelse med arbejdet med illustrationerne til billedbogen 'Mit stamtræ' af Lotte Salling. Der er mulighed for, at børn selv kan være aktive og kreative under udstillingsbesøget.

Forsiden af 'Mit stamtræ' med tekst af Lotte Salling + illustrationer af Bo Odgård Iversen.

Udstillingen vægter kultur for og af børn; dvs kultur for børn, hvor de kan se hvordan en billedbogsillustrator arbejder, og kultur som børn selv skaber - dvs af børn - i kraft af, at børnene selv kan tegne og lege på selve udstillingen.


Udstillingen har været vist på Københavns Hovedbibliotek til litteraturfestivalen 'København læser 2009', til 'Tegnefestival 2010' på Horsens kunstmuseum, til 'Fortællefestival 2010' på Nikolaj for børn og så har den været rundt med Center for Undervisningsmidler i Sønderjylland på regionens folke- og skolebiblioteker siden december 2009 og 'turen' afsluttes ved udgangen af oktober 2010. Herefter skal udstillingen et smut forbi Århus frem til slutningen af 2010.

Her er et par udtalelser fra skolebibliotekerne i Sønderjylland:

Udstillingen har været en ubetinget succes. De yngste elever har været meget begejstrede. Nogle billedkunstkolleger har brugt udstillingen i billedkunstundervisningen - også de har meldt meget positivt tilbage. Så mange tak for lån!” Johanne Jørgensen, Hertug Hans Skole

"Rødekro skole har lige haft udstillingen i 2 uger, det var en stor succes. Både store og små skulle lige prøve at tegne, farvelægge, lege med hattene osv. Musene var et sikkert hit blandt de små elever, så efter den første klasse havde været der, manglede der en mus :-( Vi ringede over i klassen og lidt efter kom der en elev med musen, den havde vist forvildet sig op i hans lomme :-)" Lene Hinz, Rødekro Skole


Klik på startknappen for at afspille videoklippet.

Ingen kommentarer: