torsdag den 8. oktober 2009

Pressemeddelelse: Udstilling med Bo Odgård Iversen

Farverige bedsteforældre, mus i krogene og rim i lange baner.

Den kreative proces er i fokus på en kommende interaktiv kunst- og litteraturudstilling for børn. Udstillingen har premiere på Hovedbiblioteket i København i forbindelse med København læser ugen fra d. 6.-12. november 2009.

NB! Se også en lille video med udstillingen her.

Bo Odgård Iversen er kunstner og børnebogsillustrator og har en skøn, fabulerende og farverig streg. Han har lavet illustrationer til Lotte Sallings nye børnebog på vers ’Mit stamtræ’, udgivet af forlaget Klematis.

Det er en fortælling om en dreng og 4 generationer af hans festlige familie. Bo Odgård Iversen har en særlig evne til at tegne flere lag ind i en fortælling, end blot hvad ordene fortæller. Der er underfundige detaljer og skæve personligheder. Hans figurer har tynde ben, tykke maver, store næser og lange arme. Sådan ser vi mennesker jo ud, er Bo Odgård Iversens svar, når man spørger ham, hvor han henter sin inspiration fra.

Bo Odgård Iversens kreative arbejdsproces i forbindelse med illustrationerne til ’Mit stamtræ’ er blevet til en interaktiv udstilling for børn og barnlige sjæle. En udstilling, der skal rundt i Danmark på udvalgte biblioteker og kulturhuse i 2009 og 2010.
Udstillingen er et indblik i Bo Odgård Iversens kreative proces fra inspiration over skitsefase til det færdige resultat, og giver samtidig børn mulighed for at lege og improvisere indenfor både billedkunst og teater.

Foto: Monica Langelund

Bo Odgård Iversen har gennem mange år samlet udklip, billeder, postkort, tegninger mm, som inspirerer ham i hans kunstneriske arbejde. En del af dette unikke materiale indgår i udstillingen som et ’moodboard’, altså en inspirerende opslagstavle. Der er desuden skitser fra arbejdsprocessen til ’Mit Stamtræ’, hvor man får et indblik i de overvejelser, Bo Odgård Iversen har gjort sig forud for det færdige resultat. Der vil være papirskitser af Bo Odgård Iversen, som børn kan tegne videre på og tage med hjem. Og endelig er de færdige illustrationer til bogen udstillet i børnevenlig højde.

Dertil kommer 4 lave borde med specialfremstillede illustrationer til udstillingen med pleksiglasplader ovenpå, så børn kan tegne videre på Bo Odgård Iversens skæve univers med whiteboardtusser. Blot for at viske det væk igen og tegne noget nyt.

Foto: Monica Langelund

En del af bogens ’baggrundskulisser’ har inspireret til en installation på udstillingen, hvor børnene kan spille teater for hinanden via de åbne rammer og endelig er der et læsehjørne, hvor børnene kan læse bøger, som Bo Odgård Iversen selv har illustreret eller ladet sig inspirere af.

Det er en stor, lille udstilling, der giver børn mulighed for at træde fysisk ind i Bo Odgård Iversens skønne univers. Og det er den kreative proces, både Bo Odgård Iversens og børnenes, der er i fokus.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem børnekulturformidler Monica Langelund og billedbogsillustrator Bo Odgård Iversen. Monica Langelund har taget initiativ til projektet, og Bo Odgård Iversen har fra første dag været åben og imødekommende. Lotte Salling har ligeledes været positiv overfor projektet. Resultatet af det fine samarbejde kan ses på Hovedbiblioteket i København læser ugen fra d. 6. november og hele uge 46 i 2009. Man finder udstillingen på 2. sal i børneafdelingen i udstillingsrummet ud mod Krystalgade. Læs mere her.
Herefter skal udstillingen videre, bl.a. til en række skole- og folkebiblioteker i Sønderjylland.Kontakt: Monica Langelund 2684 7347, mo9ca@vallinas.dk.

1 kommentar:

Hvem står bag denne hjemmeside? sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.