fredag den 24. juni 2011

Kuglebaner - Børn laver legetøj til børn

På Bakkegårdsskolen i Gentofte har 5. klasserne afholdt en konkurrence om hvilken gruppe, der kunne fremstille den bedste kuglebane. Det handlede ikke kun om at lave den hurtigste bane, men derimod om at lave den med det bedste flow: at kuglerne hverken gik i stå eller løb for hurtigt igennem. Kuglebanerne skulle egentlig bare smides ud efterfølgende, men vinderbanen endte oppe i fritidsordningen hos de 5-10 årige og her er den et hit.

Simpel kuglebane med stor legeværdi. Foto: Monica Langelund

Pædagogerne fortæller, at den bli
ver brugt stort set hele tiden. Projektet har inspireret pædagogerne til at planlægge at starte et projekt i indskolingen, hvor 3. klasserne fremover laver kuglebaner til de yngre børn. Og gerne nogle kuglebaner der rent æstetisk også er flotte at kigge på, så de kan hænge fremme til både leg og nydelse.

Kuglebanen er fremstillet af en malet masonitplade med lister og toiletruller. Foto: Monica Langelund

Jeg kom forbi på et tidspunkt, da et par 3. klasses piger afprøvede banen sammen med en dreng fra børnehaveklassen. Der fulgte en hel spand med kugler med banen, farverige kugler med striber og prikker og lækre farver. Og der gik sport i at få alle kuglerne i spil - vel at mærke uden at de røg ud af banen - på een gang.

Foto: Monica Langelund

Materialerne er simple: en masonitplade, trælister, toiletruller, tændstikæsker, tape, maling.
Og jeg beklager den elendige billedkvalitet. Kameraet i mobiltelefonen har set bedre tider... Og så vender videoen på siden, fordi jeg ikke kan få den vendt den rigtige vej. Man må læne hovedet lidt på skrå.

Ingen kommentarer: