Dette indlæg er også at finde under 'uddannelsesmuligheder' her på hjemmesiden.
Når både børne- og ungdomskulturen og måden vi formidler og kommunikerer på ændrer sig, stiller det nye krav til dem, der arbejder med børn og unge. Der er i dag mange muligheder for at videreuddanne sig.
Nedenfor og ude til højre kan du se en række videre- og efteruddannelsesmuligheder indenfor det kunstneriske/kulturelle/pædagogiske område. Ikke alle tilbud er rettet specifikt mod børn- og unge.
Ny diplomuddannelse i kunst- og kulturformidling hos UC Syd
UC Syddanmark udbyder fra efteråret 2011 en ny diplomuddannelse i kunst og kulturformidling. Jeg skal undervise på en del af uddannelsen, bl.a. i børne- og ungekultur og kunstformidlingsmetoden Visual Thinking Strategies. Visual Thinking Strategies er en konstruktivistisk, dialogbaseret kunstformidlingsmetode fra USA, udviklet til børn og unge, der tager udgangspunkt i det beskueren ser og oplever, fremfor at vægte fakta, bestemte tematikker eller anden på forhånd tilrettelagt undervisning. Metoden har et kæmpe formidlingspotentiale i mange undervisningssammenhæng og jeg glæder mig til at introducere metoden for danske formidlere.
Læs mere om diplomuddannelsen HER.
Nye diplomuddannelser på Odsherred Teaterskole
Odsherred Teaterskole udbyder en række diplomuddannelser indenfor det kreative/kunstneriske felt. Her kan man læse en kunst- og kulturleder uddannelse og som noget nyt udbyder de en diplomuddannelse i skabende scenekunst (auteur) og i dukke- og animationsscenekunst. De har også udbudt en diplom i kunst- og kulturformidling som muligvis fortsætter i efteråret 2011.
Læs mere om mulighederne HER.
Ny master i teaterpædagogik
Det er nu også muligt at læse en master i teaterpædagogik. Det er professionshøjskolen Metropol der i samarbejde med Betty Nansen Teatret og Universität der Künste Berlin står bag masteren.
Læs mere HER.
Master i børne- og ungdomskultur
Jeg har selv læst en master i børne- og ungdomskultur på Syddansk Universitet og været rigtig glad for uddannelsesforløbet. Det er et område i rivende udvikling og der er god mulighed for at være med til at præge området, hvis man ønsker at blande sig. Der starter nyt hold op i efteråret 2011.
Læs mere HER.
Master i børnelitteratur
Er du vild med at formidle børne- og ungdomslitteratur er det måske en idé at læse en master i børnelitteratur?
Læs mere om mulighederne HER.
Forfatterspire i maven?
Eller vil du egentlig helst skrive dine egne børnebøger, så er skal du måske overveje at søge ind på forfatterskolen for børnelitteratur?
Læs mere om optagelsesmuligheder HER.
Alinea Akademi - Kurser om æstetiske læreprocesser
Hvis der hverken er tid eller råd til en diplom- eller masteruddannelse, er det måske en idé med et enkeltdagskursus. Der vil blive udbudt en række en-dags kurser, primært til pædagoger og indskolingslærere, der har fokus på de æstetiske læreprocesser.
Der er kurser i brug af hånddukker i det pædagogiske arbejde i børnehaven, drama og leg med børnehavebørn, leg og musik, leg og bevægelse, leg og det fysiske rum m.m. Også her kan man få en introduktion til Visual Thinking Strategies via et en-dags kursus og der bliver udbudt et grundkursus i æstetiske læreprocesser, som jeg skal afholde. Hold øje med Alinea Akademis hjemmeside, kurserne kommer på her i løbet af foråret og udbydes fra efteråret 2011.
Læs mere HER.
Du kan også få et komplet overblik over uddannelsesmuligheder ved at klikke på linket til Børnekulturens Netværk ude til højre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar